My community


Southern foods.

Local southern flavors stand out as uniqueDue southern lands.
Been a center for maritime trade of the merchants from India. China and Java in the past. The culture.
Of foreigners, especially South India. This is the original spices to cook.
Highly influential.                        

Southern foods areWith a mix of traditional South Indian food Thailand.
Such as water, Ubud, which is derived from the fermentation of fresh fish mixed with a grain of saltAnd is similar to the Malaysian cuisine.
Southern food is spicy than other sectors and geographical conditions in the sea on both sides.
Seafood is abundant. Hot, humid weather, but rain all year food and curry pastes.
It is spicy to warm. Prevention of illness as well.




อาหารพื้นบ้านภาคใต้ 
 
 อาหารพื้นบ้านภาคใต้มีรสชาติโดดเด่นเป็นเอกลักษณ์เฉพาะ สืบเนื่องจากดินแดนภาคใต้ 
เคยเป็นศูนย์กลางการเดินเรือค้าขายของพ่อค้าจากอินเดีย จีนและชวาในอดีต ทำให้วัฒนธรรม 
ของชาวต่างชาติโดยเฉพาะอินเดียใต้ ซึ่งเป็นต้นตำรับในการใช้เครื่องเทศปรุงอาหารได้เข้ามา
มีอิทธิพลอย่างมาก 
 
..... ..... ..... .....
 
 อาหารพื้นบ้านภาคใต้ทั่วไป มีลักษณะผสมผสานระหว่างอาหารไทยพื้นบ้านกับอาหารอินเดียใต้ 
เช่น น้ำบูดู ซึ่งได้มาจากการหมักปลาทะเลสดผสมกับเม็ดเกลือ และมีความคล้ายคลึงกับอาหารมาเลเซีย 
อาหารของภาคใต้จึงมีรสเผ็ดมากกว่าภาคอื่น ๆ และด้วยสภาพภูมิศาสตร์อยู่ติดทะเลทั้งสองด้าน 
มีอาหารทะเลอุดมสมบูรณ์ แต่สภาพอากาศร้อนชื้น ฝนตกตลอดปี อาหารประเภทแกงและเครื่องจิ้ม
จึงมีรสจัด ช่วยให้ร่างกายอบอุ่น ป้องกันการเจ็บป่วยได้อีกด้วย
 









            

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น